De Troostboom

Over ‘troost bij een boom’ in het Gedenkbos in het Schiebroekse Park.

Er is over het Gedenkbos een zogenaamde Podcast gemaakt , een via uw computer te beluisteren radiouitzending over het gedenkbos.

Deze podcast is gemaakt door Antoinet Nass. Zij voert vijf gesprekken op locatie in een ongedwongen sfeer. Vier met mensen die ter nagedachtenis aan iemand een boom hebben gekocht. Het vijfde gesprek met de oprichtster van het Gedenkbos. Elke aflevering duurt ongeveer 15 minuten. De rode draad in de gesprekken is hoe de nagedachtenis aan de dood van een geliefde beleefd wordt. En uiteraard hoe het Gedenkbos daar een rol in speelt.

Al wandelend komen de volgende vragen aan de orde: voor wie staat die boom er? Wie heeft de boom aangevraagd?
Wat was de verwachting van deze plek en is dat uitgekomen? Hoe vaak ga je ernaartoe? Is het een aanvulling of vervanging van een begraafplaats en is de as hier uitgestrooid? Wat zegt de tekst op het plaatje?


Antoinet Nass wandelt vaak naar het Gedenkbos met haar honden. Ze houdt van de rust die er heerst. Ze ziet de seizoenen terug in de bomen. De plaatjes op de paaltjes intrigeren haar. Van daaruit is het idee ontstaan een podcast te maken over ‘de troost bij de boom’.

De podcast is te beluisteren via Spotify, Itunes en Soundcloud onder de naam De Troostboom